Inventaris voor kinderbibliotheek Candidasa (Bali)

februari 2011

Het project om een inventaris aan te schaffen voor de kinderbibliotheek in Candidasa op het eiland Bali is afgerond. Er zijn boekenkasten, krukjes, een bureau met stoel, een leestafel en administratie materiaal aangeschaft. Het gaat in totaal om een bedrag van zo'n 450 euro. 

De bibliotheek is ingericht, ruim 600 boeken hebben een plekje gekregen. Het is de bedoeling dat de collectie nog verder wordt uitgebreid.

De bibliotheek zelf en de boeken zijn door Stichting Steunpunt Bali en met de opbrengst van een sponsorloop van een school in Hilversum bekostigd. Zo hebben we gezamelijk een leuk project kunnen realiseren.

Project inventaris bibliotheek Project inventaris bibliotheek Project inventaris bibliotheek

De inzegening (melaspas) van de bieb vond op 17 februari plaats, en werd door een priester verricht. Daarna werd de bibliotheek officieel overgedragen aan de leiding van de school. Eerst werd het bord met de naam onthult en daarna werd de sleutel overgedragen aan het schoolhoofd. Er was een wedstrijd uitgeschreven onder de leerlingen van de school om een mooie naam voor de bieb te bedenken. Het meisje op de foto uit de 1ste klas had de beste naam bedacht, 'onze bieb', en won hiermee een schoolrugzak met allerlei benodigdheden erin. Zij mocht ook het bord met de nieuwe naam onthullen. De klasgenootjes van het meisje werden niet vergeten, zij werden getrakteerd op chocolade wafels!

Project inventaris bibliotheek Project inventaris bibliotheek Project inventaris bibliotheek

De bieb is echt een magneet geworden. Zolang de lidmaatschapskaarten nog niet zijn ingevuld, is het een 'alleen-lezen' bibliotheek. De leiding heeft een week training gehad om de bieb goed te beheren.
Elke schoolpauze (en ze hebben er op Bali nogal wat) stuiven de kinderen naar binnen. Eerst de schoenen uit, dan op de kasten afvliegen. Nu speelt de nieuwigheid natuurlijk nog een rol, dus we zullen zien hoe het zich verder ontwikkeld.

Er is een poster in de bieb opgehangen die de Happy Life gedachte verwoord: "Stichting Happy Life heeft geholpen met de inrichting van deze bibliotheek. Wij vragen jullie om anderen ook te helpen wanneer je kunt. Iedereen helpt op zijn eigen manier!". Er komen veel vragen over de poster, het concept slaat goed aan!

Project inventaris bibliotheek Project inventaris bibliotheek Project inventaris bibliotheek

Meer foto's kun je vinden in de fotoalbums.

Budget: 
€ 441,00